top of page

Donkere chocoladetaart met romige chocolade-kokoscrème


Heerlijke chocoladetaart met een diepe smaak en romige kokos-chocolade crème. Ingrediënten: Bodem Handjevol zonnebloempitjes, geroosterd met een snufje zout

2 handjes geraspte kokos 1 eetlepel amandelmeel handvol gemengde nootjes 3 eetlepels kokosolie 4 eetlepels haver/soya/rijst room 3 eetlepels cacao 185 gram dadels 4 druppels Wild Orange 4 druppels Black pepper 4 druppels Ginger mespuntje cayennepeper Chocolade-kokoscrème 125 gram dadels 45 gram kokosolie 5 eetlepels haver/soya/rijstroom 75 gram cacao 5 eetlepels kokoscrème (romige bovenlaag van een blikje kokosmelk) met een scheutje vocht Decoratie Geraspte donkere chocola (minimaal 75 %) Geraspte cacaoboter Bereiden: Bodem Smelt de kokosolie in een pannetje op laag vuur. Meng in de keukenmachine alle droge ingrediënten tot alles redelijk fijn gemalen is. Voeg de dadels toe en meng totdat ook de dadels redelijk fijn geworden zijn. Voeg alle andere ingrediënten toe en meng tot een donkere massa. Verdeel de massa over een taartbodem of brownievorm bekleed met bakpapier en druk goed aan. Zet weg in de koelkast. Chocolade-kokoscrème Meng de dadels klein in de keukenmachine. Voeg de cacao, kokosolie, (plantaardige)room en kokoscrème toe en meng tot een gladde, romige massa. Haal de vorm uit de koelkast en verdeel de crème over de bodem. Maak de taart af met geschaafde chocola en cacaoboter en eventueel wat geraspte kokosolie. Zet nog minstens 1 uur in de koelkast om af te koelen en daarna... Smullen maar :)

Featured Posts
Kom later terug
Gepubliceerde posts zullen hier worden weergegeven.
Recente Berichten
Archief
Tags
Follow Us
  • Facebook Social Icon
  • Twitter Social Icon
  • Google+ Social Icon
bottom of page