top of page

Pompoenstoofpotje met kokos en Wild Orange

Een heerlijk verwarmend stoofpotje van pompoen, kokosmelk en sinaasappel olie. Ingrediënten (voor 4 personen):

1 middelgrote pompoen

1 ui

2 teentjes knoflook

1 klein blikje kokosmelk

1/3 prei of verse bieslook

4 druppels Do Terra Wild Orange etherische olie

zout en peper

(geurloze) kokosolie

Bereiden:

Snij de ui in kleine stukjes en de knoflook in plakjes en fruit ze in de kokosolie op laag vuur. Snij de pompoen in stukken (eventueel schillen bij een oudere pompoen) en doe deze bij de ui en knoflook in de pan. Doe een deksel erop en laat een minuut of tien staan op laag vuur. Voeg water toe tot de pompoen net niet onder water staat, breng aan de kook, en laat 15 minuten zachtjes doorkoken. Voeg de kokosmelk toe en zout en peper en laat nog vijf minuten zachtjes koken. Draai het vuur uit en voeg de sinaasappelolie en fijngesneden prei ringetjes of versgeknipte bieslook toe en roer even door. Even proeven en eventueel nog wat zout of peper toevoegen.

Variatie

Eventueel kun je samen met de kokosmelk wat geraspte gember en kurkuma toevoegen voor een iets pittigere smaak. Let op!

Do Terra Wild Orange niet vervangen door sinaasappelolie van een ander merk, deze is waarschijnlijk niet geschikt om inwendig (dus in het eten) te gebruiken. Niet bekend met Do Terra maar wel nieuwsgierig? Klik hier. Eventueel kun je de sinaasappelolie vervangen door geraspte schil van 1 sinaasappel en het sap van 1 à 2 versgeperste sinaasappels.

Featured Posts
Kom later terug
Gepubliceerde posts zullen hier worden weergegeven.
Recente Berichten
Archief
Tags
Follow Us
  • Facebook Social Icon
  • Twitter Social Icon
  • Google+ Social Icon
bottom of page