top of page

Bieten risotto met gebakken paddenstoelen


Voor alle vrije school pabo studenten van de Michaeldagen 2019 en alle andere geìnsteresseerden <3 Met dank aan Jetske van Tribal Bite voor de inspiratie :) Ingredienten (4 personen) Risotto 400 gram risotto baldo 1 fles rode bietensap 2 theelepels bouillonpoeder van het Blauwe Huis (natuurvoedingswinkel) 1 theelepel zout 1 theelepel versgemalen zwarte peper 2 eetlepels extra vierge olijfolie Paddenstoelen 500 gram gemengde paddenstoelen (oesterzwammen, shii-takes, kastanjechampignons) 3 teentjes knoflook 3 theelepels tijm extra vierge olijfolie Voorbereiden Snij de paddenstoelen in schijfjes en de knoflook fijn. Bereiden Risotto Verwarm de olijfolie in een pan, voeg de risotto en bak deze even aan totdat de korrels gaan glanzen.

Voeg vervolgens beetje bij beetje de bietensap toe, geef de risotto steeds de tijd om het vocht op te nemen. Blijf ondertussen steeds goed roeren zodat de risotto niet aanbakt aan de bodem. Tijdens het toevoegen van de bietensap voeg je ook de bouillon, de peper en de zout toe. Proef af en toe of de risotto al klaar is, mogelijk heb je niet de hele fles nodig. En heb je niet genoeg aan één fles, dan kun je het aanvullen met water. Paddenstoelen Verwarm ondertussen in een koekenpan of wok 4 eetlepels olijfolie en voeg daar de knoflook, de paddenstoelen en de tijm aan toe. Blijf ook goed roeren en bak door totdat de paddenstoelen goed gebakken zijn en een bruin randje beginnen te krijgen. Bon apetit!

Featured Posts
Kom later terug
Gepubliceerde posts zullen hier worden weergegeven.
Recente Berichten
Archief
Tags
Follow Us
  • Facebook Social Icon
  • Twitter Social Icon
  • Google+ Social Icon
bottom of page