top of page

Aardappelpompoen puree met mosterblad en belegen kaas


Ingrediënten (2 personen)

1 kg van aardappel en pompoen/zoete aardappel samen 1/2 prei 1 bos mosterdblad 50 gram roomboter 100 ml volle melk 50-75 gram belegen kaas 2 theelepels zout 5-6 draaien met de pepermolen

Bereiden Schil indien nodig de aardappels en zet ze op het vuur met een snuf zout. Ontdoe de pompoen van haar pitjes, snij haar in blokjes en voeg ze toe aan de aardappels. Met een deksel hoeven ze niet persé onder water te staan, ze garen dan ook door de stoom. Snij een halve prei doormidden en snij er halve ringen van. Voeg deze toe aan de aardappels en pompoen. Als de aardappels en pompoen helemaal gaar en zacht zijn giet je hem af, voeg je de zout, peper, roomboter en melk toe en stamp je het met een pureestamper tot een gladde puree. Eventueel voeg je nog wat melk, peper of zout toe naar je eigen wens. Snij het mosterdblad in dunne reepjes en roer deze door de puree. Snij nu de kaas in kleine blokjes en roer deze door de stamppot. Bon Apetit :)

Featured Posts
Kom later terug
Gepubliceerde posts zullen hier worden weergegeven.
Recente Berichten
Archief
Tags
Follow Us
  • Facebook Social Icon
  • Twitter Social Icon
  • Google+ Social Icon
bottom of page