top of page

Warme winter wortel soep

Ingrediënten: 5 grote wortels 1 handvol rode of gele linzen 1 ui 2 teentjes knoflook 1 blikje kokosmelk 1 cm geraspte verse gemberwortel 1 cm geraspte verse kurkuma ½ theelepel gemalen komijn bouillon van het Blauwe Huis zout en peper (gebruik je liever bouillonblokjes, dan kun je de zout achterwege laten) Bereiden: Snij de ui en knoflook fijn en fruit ze in een beetje olijfolie of kokosolie. Snij de wortel en blokjes en doe dit bij de ui en knoflook in de pan. Bak even aan. Voeg de linzen, de kokosmelk en een ongeveer een liter water toe, evenals de gemberwortel, de kurkuma, peper, zout en bouillon. Breng aan de kook en laat 15 tot 30 minuten zachtjes doorkoken. Voeg aan het eind een scheutje citroensap of het sap van een halve geperste citroen toe en de komijn. Hmmmm.. Een heerlijk verwarmend soepje :)

Featured Posts
Kom later terug
Gepubliceerde posts zullen hier worden weergegeven.
Recente Berichten
Archief
Tags
Follow Us
  • Facebook Social Icon
  • Twitter Social Icon
  • Google+ Social Icon
bottom of page