top of page

Aardperen uit de oven met champignon-kerriesaus

Een spontane ontdekking toen ik en Marjolein een bak aardperen voor onze neus hadden staan. Wat ermee te doen? Uiteindelijk dit bedacht, zo van: dat zou op zich misschien wel lekker kunnen zijn... En ik moet eerlijk zeggen dat ik niet hele hoge verwachtingen had, vooral omdat ik niet goed kon inschatten hoe dit zou worden omdat ik de smaak van aardperen eigenlijk niet ken. Maar het bleek onwijs lekker! Dus bij deze ;-) Ingrediënten: Aardperen 100 - 150 gram aardperen per persoon

beetje olijfolie

beetje zout en een beetje peper Champignon-kerriesaus 1 bakje champignons 1 uitje, fijn gesneden 2 teentjes knoflook beetje spelt/haver meel of bloem flinke scheut olijfolie (haver)melk

2 theelepeltjes kerriepoeder

zout en peper Bereiden: Voor de aardperen Was de aardperen grondig schoon, wij hadden nog wel wat zand tussen onze tanden zitten.. ;-) Smeer ze (met schil en al) in met olijfolie en bestrooi ze met een beetje peper en zout. Doe ze in een ovenschaal en bak ze in 30 à 40 minuten gaar en bruin. Voor de saus Snij de ui en knoflook fijn en bak ze in een flinke scheut olijfolie een beetje aan. Snij de champignons en doe deze bij de ui en knoflook. Bak totdat de champignons een beetje bruin en knapperig worden (zo vind ik ze het lekkerst...). Zorg dat er genoeg olie in de pan zit, zodat de ui en champignons er een beetje in drijven, en voeg 2 eetlepels bloem of meel toe en roer dit totdat alle bloem en olie gemengd zijn en je een bolletje deeg hebt. Voeg dan beetje bij beetje melk toe, totdat de saus de gewenste dikte krijgt. Voeg aan het eind de kerrie en zout en peper naar smaak toe. Eet de aardperen samen met de champignons saus en geniet van dit heerlijke winterse recept :)

Featured Posts
Kom later terug
Gepubliceerde posts zullen hier worden weergegeven.
Recente Berichten
Archief
Tags
Follow Us
  • Facebook Social Icon
  • Twitter Social Icon
  • Google+ Social Icon
bottom of page