top of page

Hemelse Zuidvruchtentaart

Naar aanleiding van Gluren bij de Buren, waar zo enthousiast gereageerd werd op mijn "Hemel", bij deze het recept. Het is niet van mij... En wie oorspronkelijk de bedenker is van dit heerlijke recept weet ik niet, maar bij deze gaan de credits naar hem/haar! Ingrediënten: 225 gram roomboter 1 rol biscuitjes (ik gebruikte de kokoscitroen koekjes van Billy's Farm van de natuurvoedingswinkel) 500 gram zuidvruchten (dus dadels, abrikozen, rozijnen, vijgen.. enz. Ik had voornamelijk dadels met een paar vijgen, omdat ik die bite zo lekker vind :) ) 1 ei handvol geraspte kokos Bereiden: Smelt de boter in een pannetje. Snij de zuidvruchten in stukjes en roer deze door de gesmolten boter. Breek het ei en meng dit door het boter-vruchtenmengsel, terwijl het pannetje nog op t vuur staat en laat even pruttelen. Onderwijl af en toe roeren. In de tussentijd (of anders eventueel nadat je hem van het vuur hebt gehaald) de biscuitjes fijn maken (ik doe dit meestal in een schaal en stamp erop met een fles, zo krijg je zowel groffe als helemaal fijne stukjes. Een vijzel werkt natuurlijk ook ;-)) en vervolgens door het botermengsel roeren. Uitspreiden over een ingevette bakplaat of springvorm en vervolgens de geraspte kokos erover verspreiden. Even laten opstijven in de koelkast en smullen maar :) Foto's volgen nog....

X

Featured Posts
Kom later terug
Gepubliceerde posts zullen hier worden weergegeven.
Recente Berichten
Archief
Tags
Follow Us
  • Facebook Social Icon
  • Twitter Social Icon
  • Google+ Social Icon
bottom of page