top of page

Zelfgemaakte chocolade met Wild Orange en Kaneel

Zelfgemaakte chocolade is onwijs lekker, vrij simpel om te maken, en je kunt er eindeloos mee variëren. Hieronder het basisrecept een paar lekkere smakencombinaties, maar ga ook vooral zelf op ontdekkingstocht door chocoladesmakenland J Ingrediënten (voor 1 plateau): 50 gram cacoaboter 35 gram kokosolie scheut ahornsiroop (naar eigen smaak, hoe meer, hoe zoeter) 3 eetlepels (rauwe) cacao scheutje rijstroom (voor een iets romiger chocolade) Klein snufje zout 1 à 2 eetlepels kaneel of 1 druppel Cinnamon 1 à 2 druppels Wild Orange 4 à 5 dadels in stukjes Bereiden: Smelt de kokosolie en de cacaoboter in een pannetje op laag vuur. Meng met de ahornsiroop, de cacao en eventueel wat rijstroom. Roer goed door elkaar tot een gladde massa ontstaat. Voeg de dadels, kaneel en Wild Orange toe. Spreid uit over een ovenschaal bekleed met bakpapier. Bestrooi eventueel nog met wat kaneel en stukjes dadel voor een mooie bovenkant. Zet ongeveer 1,5 uur in de koelkast om op te stijven (hoe dikker, hoe langer ie nodig heeft). [if !supportLineBreakNewLine] [endif][endif]

Featured Posts
Kom later terug
Gepubliceerde posts zullen hier worden weergegeven.
Recente Berichten
Archief
Tags
Follow Us
  • Facebook Social Icon
  • Twitter Social Icon
  • Google+ Social Icon
bottom of page