top of page

Hartige taart met courgette, zachte geitenkaas en tijm

Een heerlijk zomers hartig taartje, een van mijn eigen favorieten :) Ingrediënten (voor 6 - 8 personen): Voor het deeg: 250 gram meel (speltmeel, of voor een glutenvrije variant 100 gram boekweitmeel, 100 gram rijstmeel, 50 gram kikkererwtenmeel) 50 gram zachte boter flinke scheut olijfolie snufje zout water Voor de vulling: 1 courgette 225 gram zachte geitenkaas peper en zout 2 teentjes knoflook 1 rode ui 3 theelepels tijm (vers of gedroogd)

1 ei flinke scheut olijfolie Scheutje citroensap Bereiden:

Voor het deeg: Meng het meel in een kom. Voeg de zachte boter, de olijfolie en zout toe. Voeg beetje bij beetje water toe, met tussendoor kneden, totdat een soepel deeg ontstaat dat niet meer aan je handen plakt. Bekleed een bakvorm (ik gebruik meestal een boterkoek vorm, die zijn lekker makkelijk met het eruit halen ;-)) met het deeg en zet even opzij. Voor de vulling: Snij de ui en knoflook in kleine stukjes. Meng in een kom de zachte geitenkaas met de ui, de knoflook, zout, peper, tijm, olijfolie en citroensap, tot een gladde massa ontstaat. Rasp de courgette en meng deze twee door de elkaar. Proef even of hij lekker op smaak is, voeg zo nodig nog wat peper en/of zout toe. Kluts het eitje erdoor en spreid het mengsel uit over de taartbodem.

Bak in een voorverwarmde oven op 200 graden in ongeveer 35 minuten gaar. Smullen maar :)

Hier heb ik de hartige taart geserveerd met de bietensoep met kokos en cayenne, quinoa met gebakken ui, komijn en andere zaden en pitjes en groene sla met een plukje alfalfa.

Featured Posts
Kom later terug
Gepubliceerde posts zullen hier worden weergegeven.
Recente Berichten
Archief
Tags
Follow Us
  • Facebook Social Icon
  • Twitter Social Icon
  • Google+ Social Icon
bottom of page