top of page

Bietensoep met citroensap tijm

Een heerlijke frisse zomersoep met bietjes, citroensap en tijm. Ingredienten (4 personen): 2 flinke uien

8 bietjes (bij hele grote heb je iets minder nodig) 3 teentjes knoflook sap van 1,5 geperste citroen

2 theelepels tijm olijfolie

peper en zout bouillon

1 laurierblaadje

Bereiden: Schil de knoflook en snij deze in dunne plakjes. Fruit de knoflook in een laagje olijfolie. Snij ondertussen de uien fijn, doe deze bij de knoflook en bak deze even aan. Schil (of was) de bietjes en snij deze in blokjes. Voeg deze toe aan de uien en voeg water toe tot ongeveer een a twee vingers boven de bietjes in de pan. Voeg alvast bouillonpoeder toe en breng aan de kook. Als het kookt laat je t ongeveer 20 minuutjes doorkoken tot de bietjes goed gaar zijn. Pureer met een staafmixer tot een gladde soep. Voeg de citroensap, de tijm en eventueel nog wat peper en zout toe. Proeven... En smullen maar :) Heerlijk met een stokbroodje met een yoghurt-dille dipsaus of met een lekker prettaartje :)

Featured Posts
Kom later terug
Gepubliceerde posts zullen hier worden weergegeven.
Recente Berichten
Archief
Tags
Follow Us
  • Facebook Social Icon
  • Twitter Social Icon
  • Google+ Social Icon
bottom of page