top of page

Bietensoep met kokosmelk en cayennepeper


Een verrassende nieuwe twist voor mijn oude bietensoep: kokosmelk en een snufje cayennepeper. Ik heb lopen smullen :) Ingrediënten: 3 normale uien 2 teentjes knoflook (optioneel) olijfolie of kokosolie om in te bakken 8 normale grootte bietjes 1 blikje kokosmelk flinke scheut citroensap (of 3 vers geperste citroenen) geraspte schil van 1 citroen 1 mespuntje cayenne peper bouillon voor 2 - 3 liter soep peper zout snufje tijm (vers of gedroogd) Bereiden: Snij de ui (en knoflook) fijn en fruit deze in een beetje olijfolie of kokosolie. Snij de bietjes in kleine stukjes en doe deze bij de uien in de pan. Voeg water toe tot alles ruim onder staat en breng het geheel samen met bouillon, peper en zout* aan de kook. Als de bietjes goed gaar zijn pureer je het met een staafmixer tot een gladde soep. Voeg dan pas de citroensap, kokosmelk en cayenne toe zodat de smaken goed behouden blijven. Laat de cayenne eventjes trekken voor je proeft of de soep pittig genoeg is, deze duurt altijd eventjes ;-) En tot slot een snufje tijm om het af te maken. Geniet van een heerlijk licht pittig soepje met de frisse smaak van citroen en kokos :) *Ik gebruik zelf altijd de bouillon van het Blauwe Huis, waar je zelf nog zout aan toe moet voegen. Gebruik je gewone bouillon (poeder of blokjes), proef dan op het eind of de soep zout genoeg is en voeg eventueel dan nog een beetje extra zout en peper toe.

Featured Posts
Kom later terug
Gepubliceerde posts zullen hier worden weergegeven.
Recente Berichten
Archief
Tags
Follow Us
  • Facebook Social Icon
  • Twitter Social Icon
  • Google+ Social Icon
bottom of page