top of page

Hartige taartjes met biet, rode ui en rozemarijn

Een heerlijk taartje dat het midden houdt tussen zoet en hartig... Smaakvol met bietjes, rode ui, rozemarijn, zachte geitenkaas en, jawel: bosvruchtenjam. Ingrediënten (6 personen): 1 pakje bio bladerdeeg (of anders 6 blaadjes bladerdeeg) 2 kleine bietjes of 1 hele grote 3 rode uien 3 takjes rozemarijn scheutje balsamicoazijn scheutje agavesiroop 225 gram zachte geitenkaas bosvruchtenjam snufje zout en peper eventueel 1 ei om de randjes mee te besmeren zodat het bladerdeeg goed dichtplakt. Bereiden: Haal de bladerdeeg uit de vriezer en spreidt ze uit om te ontdooien. Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de bietjes, indien nodig, en snij ze in kleine vierkante blokjes. Kook of stoom ze in een beetje water tot ze beetgaar zijn. Snij ondertussen de ui in halve ringen en bak ze in een beetje olijfolie tot ze glazig zijn. Voeg een scheutje balsamico azijn, agavesiroop, de takjes rozemarijn en zout en peper en de bietjes toe en bak ze nog even door om alle smaken goed te laten mengen. Als de bietjes nog niet gaar zijn zet je de pan met ui even uit en ga je verder zodra de bietjes wel klaar zijn. Leg de bladerdeegjes vast op bakplaat of ovenschaal die al is ingevet of bekleed is met bakpapier. Verdeel de bietjes over de plakjes bladerdeeg. Verdeel de geitenkaas een beetje verkruimeld over de bietjes. Maak ze af met een theelepel bosvruchtenjam en vouw ze dicht. Bestrijk ze eventueel met een losgeklopt ei. Bak ze in de oven op 200 graden in 20 à 25 minuutjes gaar en licht bruin. Yummie yummie yum :) P.s. als je glutenvrij eet is het ook zonder bladerdeeg een heerlijk, smaakvol mengsel met bijvoorbeeld quinoa en geroosterde pompoenpitjes. En zelfs de geitenkaas kun je nog weglaten voor een vegan variant. Allemaal lekker :) (Ja, ik heb het allemaal al uitgeprobeerd ;-))

Featured Posts
Kom later terug
Gepubliceerde posts zullen hier worden weergegeven.
Recente Berichten
Archief
Tags
Follow Us
  • Facebook Social Icon
  • Twitter Social Icon
  • Google+ Social Icon
bottom of page