top of page

Bloemkool mais soep met pompoenpitjes en tamari

Op reis was het een beetje een kwestie van doen met wat er voor handen was. Nu hadden we een grote voorraad eten uit Nederland meegenomen, maar toch... Dit resulteerde in verrassende nieuwe combinaties, waarvan sommigen wel errug lekker uitpakten. Zoals deze licht pittige bloemkool soep met mais, pompoenpitjes en quinoa. Ingrediënten (2 personen) 1 ui 1 prei 3 teentjes knoflook 1/2 stronk bloemkool 1/2 potje mais 1/2 stronkje venkel handje quinoa snufje peper snufje zout handvol pompoenpitjes scheutje tamari scheutje (plantaardige) room beetje versgesneden peterselie of koriander

bouillonpoeder Bereiden:

Snij de ui, prei en knoflook fijn en fruit ze in een beetje olie tot ze glazig zijn.

Snij de bloemkool en venkel redelijk fijn en voeg deze toe. Voeg de mais en water toe totdat alles ruim onder staat. Voeg ook een handje quinoa toe, peper, zout, bouillon en laat vervolgens alles een minuut of vijftien doorkoken. Rooster op het eind de pompoenpitjes totdat ze beginnen te poffen en blus ze af met tamari. Serveer de soep met een scheutje room, een handje pompoenpitjes en wat verse peterselie of koriander.

Featured Posts
Kom later terug
Gepubliceerde posts zullen hier worden weergegeven.
Recente Berichten
Archief
Tags
Follow Us
  • Facebook Social Icon
  • Twitter Social Icon
  • Google+ Social Icon
bottom of page