top of page

Wrap van ijsbergsla met quinoasalade met bietjes, rozemarijn en geroosterde pompoenpitjes

Een geweldige ontdekking! Het frisse knapperige van de ijsbergsla is heerlijk in combinatie met de ietwat smeuïge, zachte smaken van deze quinoasalade (die overigen an sich ook al errug lekker is). Ingrediënten (3 personen): Krop ijsbergsla, vooral de buitenste, grote bladen zijn fijn om te gebruiken. 3 rode uien

2 teentjes knoflook

1 grote rode biet 2 koppen quinoa takje rozemarijn (vers of gedroogd) scheutje balsamico azijn olijfolie of kokosolie om in te bakken peper zout venkelzaad (gemalen of gevijzeld) handje pompoenpitjes scheutje tamari voor de liefhebber een beetje feta, verkruimeld Bereiden:

Schil indien de nodig de bietjes en snij ze in kleine blokjes. Stoom ze in een beetje water tot ze beetgaar zijn. Zet de quinoa op het vuur (verhouding 1 deel quinoa op 2 delen water). Laat het, wanneer het water kookt, 5 minuten doorkoken en vervolgens nog 10 minuten wellen. Wanneer de bietjes bijna zover zijn snij je de ui en de knoflook fijn en fruit deze in een beetje olie tot ze glazig zijn. Vervolgens voeg je de bietjes, rozemarijn, peper, zout, venkel en een scheutje balsamico toe en laat je dit nog even samen sudderen zodat alle smaken goed tot hun recht komen. Vervolgens rooster je in een koekenpan de pompoenpitjes tot ze gaan poffen en vervolgens blus je ze af met tamari (scheutje tamari toevoegen, vuur uitdraaien, doorroeren en wachten tot er geen vocht meer is). Daarna meng je alles door elkaar en laat je het even staan. Vervolgens haal je een blad los van de ijsbergsla en beleg je deze met de quinoasalade. Eventueel doe je er wat feta of stukjes avocado overheen en vouw je hem dicht. Yummie yummie yummie :)

Featured Posts
Kom later terug
Gepubliceerde posts zullen hier worden weergegeven.
Recente Berichten
Archief
Tags
Follow Us
  • Facebook Social Icon
  • Twitter Social Icon
  • Google+ Social Icon
bottom of page