top of page

Wortelsoep met gember en sinaasappel

Heerlijk, weer op de experimenteer toer. Met in dit geval als resultaat: heerlijke wortelsoep met gember en sinaasappel. Ingrediënten (voor ongeveer 4 personen): 2 grote uien

2 teentjes knoflook

2 cm geraspte gember 1 theelepeltje kurkuma gemalen, of een beetje vers geraspt. ongeveer 500 gram wortels

1 theelepeltje komijnzaad snufje paprikapoeder bouillon

3 laurierblaadjes

peper en zout

mespuntje cayenne

geraspte schil van 1 sinaasappel

4 druppels sinaasappelolie

2 druppels gemberolie

Ter decoratie: handjevol geroosterde pompoenpitjes afgeblust met tamari, een plukje alfalfa, en eventueel een beetje crème frêche. Bereiden: Snij de ui en de knoflook fijn en fruit deze in een laagje olijfolie tot ze glazig zijn. Voeg de komijnzaadjes, gember, kurkuma, sinaasappelschil en paprikapoeder toe en bak deze even mee. Schil zo nodig de wortels, snij ze fijn en voeg deze toe. Voeg water toe tot alles ruim onder staat. Voeg bouillonpoeder, peper, zout en laurierblaadjes toe en breng alles aan de kook. Laat doorkoken tot de wortel goed gaar is en pureer vervolgens met een staafmixer tot een gladde soep. Voeg de oliën en cayenne toe om op smaak te maken en eventueel nog wat peper en zout. Serveer met pompoenpitjes, een plukje alfalfa en eventueel een beetje crème frêche. Guten Apetit :)

Featured Posts
Kom later terug
Gepubliceerde posts zullen hier worden weergegeven.
Recente Berichten
Archief
Tags
Follow Us
  • Facebook Social Icon
  • Twitter Social Icon
  • Google+ Social Icon
bottom of page