top of page

Bietensoep met kokos en cayenne

Heerlijke soep: een beetje pit, een beetje zacht, een beetje zoet, een beetje fris. Heerlijk in de lente en de zomer, maar ook prima te maken van bewaarde bieten in de winter. Ingredienten (4 personen): 650 gram bietjes 1 flinke ui 2 tenen knoflook 1 theelepel komijnzaad 2 theelepels tijm 1 dessertlepel versgemalen zwarte peper

1 eetlepel keltisch zeezout 1 dessertlepel bouillon van het Blauwe Huis 1 laurierblad 1 mespunt cayennepeper Sap van 1/2 citroen 1 blikje kokosolie (200 ml) 2 eetlepels olijfolie Voorbereiden: Schil of was de bietjes. In de zomer zijn ze vaak vers, is de schil heerlijk en is wassen genoeg. Als ze wat langer hebben gelegen is het fijn ze even te schillen. Snij de ui en de knoflook in kleine stukjes. Bereiden: Verwarm twee eetlepels olijfolie in een pan en fruit daarin de ui en de knoflook tot ze beginnen te glanzen. Voeg dan de komijn toe en bak deze samen met de uien nog een minuutje door. Voeg de bieten toe en vul vervolgens de pan met water totdat de bietjes onder water staan. Voeg de kokosmelk, de peper, de zout, de bouillon, de tijm, de cayenne en de laurier toe en breng vervolgens de pan aan de kook. Laat ten minste 20 minuten de soep lekker doorkoken op laag vuur. Bij voorkeur zelfs nog iets langer: 25 tot 30 minuten. Mix de soep met een staafmixer tot een gladde soep. Voeg de citroensap toe en proef of de soep zout en pittig genoeg is naar je smaak. Eventueel kun je nog water peper, cayenne of zout toevoegen. Guten Appetit :)

Featured Posts
Kom later terug
Gepubliceerde posts zullen hier worden weergegeven.
Recente Berichten
Archief
Tags
Follow Us
  • Facebook Social Icon
  • Twitter Social Icon
  • Google+ Social Icon
bottom of page