top of page

Glutenvrije appelcake met gember

Een van mijn favoriete cake's om te maken is deze appelcake met gember. En hij is glutenvrij, lactosevrij en gezoet met enkel twee eetlepels kokosbloesemsuiker en daarnaast een energiebommetje omdat de bloem vervangen wordt door hazelnoot- en kastanjemeel. Een ontdekking die goud waard is. Ingredienten: 100 gram hazelnootmeel 200 gram kastanjemeel

3 eieren

1 theelepel wijnsteenbakpoeder

1 a 2 eetlepels kokosbloesemsuiker (ik eet zelf weinig suiker en vind 1 eetlepel zoet genoeg, als je wat zoeter gewend bent kun je beter 2 eetlepels gebruiken. Verder wordt de cake gezoet door de appel en het kastanjemeel) 200 gram kokosolie 3 eetlepels ahornsiroop

1 cm geraspte gember

3 a 4 appels Bereiden Verwarm de oven voor op 175 graden. Smelt de kokosolie in een pannetje op laag vuur. Meng in een kom de kokosolie met de eieren en de kokosbloesemsuiker en klop tot het gaat glanzen. Voeg de wijnsteenbakpoeder, hazelnootmeel en kastanjemeel toe, waarbij je de kastanjemeel het beste kan zeven, het heeft de neiging om te gaan klonteren. Dit meng je tot een glad beslag en schenk je daarna in een cakevorm voor een smeuige cake of in een brownievorm, dan wordt hij wat krokanter en meer koekachtig. Eventueel kun je bakpapier gebruiken. Vervolgens meng je in een klein kommetje de ahornsiroop met de gember en dit laat je even staan. Ondertussen snij je de appel in dunne schijfjes en deze zet je in de cake zo dat ze nog een klein stukje boven het beslag uitsteken. Als je de hele cake van appel hebt voorzien verdeel je de gember-ahornsiroop over de cake. Bakken Cakevorm: 50 - 60 minuten op 175 graden. Brownievorm: 40 - 50 minuten op 175 graden. Om te controleren of de cake gaar is steek je een vork erin. Als deze er schoon uitkomt en de cake mooi krokant is aan de buitenkant is de cake klaar.

Featured Posts
Kom later terug
Gepubliceerde posts zullen hier worden weergegeven.
Recente Berichten
Archief
Tags
Follow Us
  • Facebook Social Icon
  • Twitter Social Icon
  • Google+ Social Icon
bottom of page