top of page

Heerlijke havermout

Op dit moment ben ik aan het koken voor het moeder-zoonweekend van Maanbloem. Fijne mensen, zalig weer en lekker eten. Nu zitten ze te genieten van hun ontbijtje in de zon en ik realiseer me dat ik niet eerder mijn havermout recept met jullie gedeeld heb, terwijl dit altijd een groot succes is. Dus hierbij: het geheim van heerlijke havermout. Daar wil ik wel bij zeggen dat het makkelijker is om deze pap in een grotere hoeveelheid te maken, bij een kleine portie worden de verhoudingen anders, dus hij is een beetje aangepast, maar ook lekker! Ingredienten: 1/2 kop havermout per persoon 1,5 kop water Gedroogde vruchten naar smaak (vijgen, abrikozen, pruimen, rozijnen). Ik heb hier geen vaste hoeveelheid voor, hoe meer vruchtjes je erin doet, hoe zoeter de pap. 1 flinke theelepel kaneel Geraspte schil van 1 sinaasappel 1/2 centimeter geraspte verse gemberwortel

Mespuntje gemalen cardamom 1 eetlepel geroosterde pompoentjes, afgeblust met tamari 1 eetlepel kokosolie snufje zout evt. klein scheutje ahornsiroop Bereiden: De avond van tevoren zet je de havermout in de week met water, gedroogde vruchten, de kaneel, sinaasappelschil, geraspte gember en cardamom. De volgende ochtend voeg je de kokosolie toe en breng je de pap aan de kook. Een van de geheimen van lekkere havermout is genoeg water. En als het genoeg tijd krijgt om dit water op te nemen komen daarmee de slijmstoffen los die in de eerste plaats heel goed zijn voor je darmflora, maar daarnaast bij goed roeren de pap een hele lekkere structuur geven. Je laat de pap een minuut of tien, vijftien lekker doorpruttelen, onderwijl regelmatig goed roerend en eventueel voeg je nog wat water toe. Dan proef je of je de pap zoet en smaakvol genoeg vindt. Eventueel voeg je een scheutje ahornsiroop of specerijen toe. Guten Appetit.

Featured Posts
Kom later terug
Gepubliceerde posts zullen hier worden weergegeven.
Recente Berichten
Archief
Tags
Follow Us
  • Facebook Social Icon
  • Twitter Social Icon
  • Google+ Social Icon
bottom of page