top of page

Fritata van zoete aardappel en rode biet


Geinspireerd door de heerlijke hartige snacks die we altijd kregen bij de lunch op mijn kruidenopleiding op Kraaybeekerhof ben ik zelf gaan experimenteren, want zoiets zou ik ook wel zelf willen maken... Dacht ik telkens weer als we weer iets lekkers voorgeschoteld kregen :) Dus... Het experiment is geslaagd. Bij deze het verrukkelijke recept. Ingredienten (voor 6 - 8 personen): 5 rode bietjes 2 zoete aardappels

150 ml slagroom

3 eieren

peper

zout

provinciaalse kruiden

Bereiden: Snij de zoete aardappels in stukken (schillen is niet nodig) en stoom ze in een pan met een klein laagje water en een deksel door en door gaar. Rasp de bietjes met een grove rasp en zet deze even apart. Als de zoete aardappel helemaal gaar is giet je m af en giet je de slagroom erbij plus peper en zout. Meng met de staafmixer tot een glad, romig mengsel. Schep de geraspte bietjes erdoor en 2 theelepels provinciaalse kruiden. Proef of hij lekker op smaak is en voeg eventueel nog peper en zout toe voordat je de ei erdoor klutst. Meng de eieren erdoor en schep het mengsel in een (met bakpapier beklede) bakvorm.

Bak in een voorverwarmde oven op 180 graden in ongeveer 45 minuten gaar.

Hmmmmmmm.... :) smullen maar!

Featured Posts
Kom later terug
Gepubliceerde posts zullen hier worden weergegeven.
Recente Berichten
Archief
Tags
Follow Us
  • Facebook Social Icon
  • Twitter Social Icon
  • Google+ Social Icon
bottom of page