top of page

Bloemkooltaartjes

Naar aanleiding van een recept uit The Green Kitchen ben ik zelf gaan experimenteren met bloemkool. En ik kom opeens tot de ontdekking wat een verrukkelijke groente het eigenlijk is, met zoveel mogelijkheden. Niet in de laatste plaats als basis voor verrukkelijke glutenvrije hartige taartjes, al gaan ze qua structuur eerder een beetje richting cake. Bij deze twee verrukkelijke nu toe ontdekte smakencombinaties, maar volgens mij ligt er een wereld open. Dus suggesties zijn ook zeker welkom :) De basic is voor alle taartjes hetzelfde (voor ongeveer 3 tot 4 personen) 1/2 bloemkool geraspt een handjevol amandelmeel scheutje (lactose vrije)room 4 eieren peper zout Dit meng je allemaal door elkaar en vul je vervolgens aan met andere groenten, kruiden en specerijen. Zoals bijvoorbeeld: 2 eetlepels kerrie, 1 fijngesneden prei, een paar stukjes fijngesneden broccoli en een handje vol cashewnootjes. Of met 2 fijngesneden rode uien, 2 teentjes knoflook en 1 theelepel gemalen venkelzaad en 1 theelepel gemalen anijszaad. En ik ga vast nog meer andere lekkere smaken ontdekken. I'll keep you posted!

Featured Posts
Kom later terug
Gepubliceerde posts zullen hier worden weergegeven.
Recente Berichten
Archief
Tags
Follow Us
  • Facebook Social Icon
  • Twitter Social Icon
  • Google+ Social Icon
bottom of page