top of page

Ovenschotel van aardappel-pompoen puree, zuurkool en (geiten)kaas

Ingrediënten (4-6 personen): 500 gram kruimige aardappels 500 gram pompoen 1 pakje zuurkool 1 cm geraspte gemberwortel 200 ml (plantaardige)room scheut olijfolie snufje zout snufje (versgemalen) zwarte peper snufje nootmuskaat 200 gram geraspte (geiten)kaas 1 grote of 2 kleine (rode) uien 2 tenen knoflook Bereiden: Was of schil de aardappels en snij ze in grove stukken. Snij de pompoen, haal de pitjes eruit en snij ze in grove stukken. Kook de aardappels en pompoen in ruim water met een snufje zout totdat ze allemaal helemaal gaar zijn. Snij ondertussen de uien in halve ringen en de knoflook in kleine stukjes en fruit ze in een beetje olijfolie tot ze glazig zijn. Giet de aardappels en pompoen af en voeg de gember, room, olijfolie, peper, zout en nootmuskaat toe en stamp met een stamper tot puree. Verdeel de helft van de puree gelijkmatig over een ovenschaal. Verdeel de zuurkool boven de puree gelijkmatig over de ovenschaal. Verdeel de gebakken uien hier gelijkmatig overheen. Verdeel de overige puree over de zuurkoollaag. Maak de schotel af met een laag geraspte kaas en zet de schotel 30 à 45 minuten in een voorverwarmde oven op 200 graden. Heerlijk in combinatie met een frisse salade en gevulde paddenstoelen. Jummie jummie jummie, smikkelen maar :)

Variatietips: je kunt de pompoen ook vervangen door zoete aardappel en eventueel aanvullen met bijvoorbeeld pastinaak of wortel. Als je in totaal maar ongeveer 200 à 250 gram aardappels e.d. hebt per persoon.

Featured Posts
Kom later terug
Gepubliceerde posts zullen hier worden weergegeven.
Recente Berichten
Archief
Tags
Follow Us
  • Facebook Social Icon
  • Twitter Social Icon
  • Google+ Social Icon
bottom of page