top of page

Bloemkoolroerbak met kerrie, tamari en rozijntjes


Nog meer bloemkool bloemkool bloemkool. Ja, je moet toch wat, als je alleen bent en je hebt een hele stronk bloemkool en je wil niet 5 dagen achter elkaar hetzelfde eten. Dan wordt je uitgedaagd om met die bloemkool allemaal verschillende lekkere dingen te bedenken. En dat lukt aardig :) Deze roerbak is onwijs lekker samen met quinoa, rijst of gierst of als vulling voor een hartige pannenkoek. Ingrediënten (4 personen): 1 bloemkool handje rozijntjes 1 grote ui

1 prei 2 à 3 teentjes knoflook 3 theelepels kerrie scheutje tamari scheutje ketjap peper zout snufje paprikapoeder

Bereiden: snij de ui, prei knoflook fijn en fruit deze in een beetje olijfolie in de koekenpan. Voeg kerriepoeder, een paar komijnzaadjes en een snufje paprika poeder toe en bak deze even mee. Snij de bloemkool in kleine stukjes (ja, daar gaan je mooie roosjes, maar fijngesneden is het wel lekkerder ;-)) en voeg deze toe. Voeg vervolgens de rozijntjes, tamari, ketjap en een scheutje water toe en doe de deksel op de pan. Af en toe even roeren, maar verder lekker zo laten staan totdat de bloemkool beetgaar is (of zoals je m zelf t lekkerst vindt). Serveren kan, zoals ik al zei, met rijst, quinoa, gierst, pannenkoekjes of op een bedje van ijsbergsla. Eindeloos veel variaties mogelijk, allemaal verrukkelijk :) Guten Apetit.

Featured Posts
Kom later terug
Gepubliceerde posts zullen hier worden weergegeven.
Recente Berichten
Archief
Tags
Follow Us
  • Facebook Social Icon
  • Twitter Social Icon
  • Google+ Social Icon
bottom of page