top of page

Pastasalade met rucola, pitjes en olijfolie


In een biologische winkel in Frankrijk was ik op zoek naar rode linzen pasta, die ik al een tijdje ken en erg lekker vind. Nu hadden ze die, maar daarnaast ook pasta gemaakt van spliterwten. Het nieuwsgierige aagje in mij wilde die natuurlijk ook uitproberen en kwam tot de ontdekking dat ik die misschien nog wel lekkerder vind. Al is dat ook wel een beetje afhankelijk van waar ik het mee combineer. Je denkt misschien "al die glutenvrije pasta's van allemaal rare dingen, waar is dat nou weer goed voor?" (dat is namelijk iets wat ik ook zou kunnen denken), maar ik en er inmiddels helemaal aan gewend en vind ze lekkerder dan gewone pasta, plus mijn lijf verdraagt ze beter dan pasta gemaakt van tarwe of van spelt. Voor nu een super simpele salade op basis van (split)erwtenpasta. Voedzaam, lekker en in 15 minuutjes klaar. Ideaal als avondeten, maar ook om mee te nemen voor tussen de middag. Ingrediënten (per persoon) spliterwtenpasta, zoveel als je op kunt hand vol rucola salade scheutje olijfolie snufje zout snufje versgemalen peper handvol geroosterde pitjes (zonnebloem, pompoenpitjes, pijnboonpitjes), eventueel afgeblust met tamari. 1 kleine ui

1 teentje knoflook paar champignons Bereiden: Snij de ui, knoflook en champignons fijn en fruit ze in een koekenpan in een beetje olijfolie en bak ze door tot de champignons een beetje knapperig zijn. Breng ondertussen water aan de kook met een snufje zout voor de pasta. Voeg de pasta toe als het water kookt en laat ze koken tot ze beetgaar zijn. Meestal een minuut of 5, maar check even de verpakking. Als de pasta klaar is giet je ze af, spoel je ze even af met koud water en meng je vervolgens alle ingrediënten door elkaar. Smullen maar.

Featured Posts
Kom later terug
Gepubliceerde posts zullen hier worden weergegeven.
Recente Berichten
Archief
Tags
Follow Us
  • Facebook Social Icon
  • Twitter Social Icon
  • Google+ Social Icon
bottom of page